Hírek
Trianoni kiállítás

Az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozathoz kapcsolódva Dr. Horváth József irredenta képeslap gyűjtemény kiállítása, valamint trianoni könyv- és folyóirat ajánló tekinthető meg könyvtárunkban. A képeslapok digitális másolata könyvtárunk honlapján is elérhető:Trianoni képeslap gyűjtemény

 
Országos Könyvtári Napok 2020

2020.10.06-án Füstös János polgármester nyitotta meg a Csurgó Városi Könyvtárban az Országos Könyvtári Napok helyi eseményeit. Beszédében kiemelte a könyvtárak mai jelentőségét, méltatta intézményünk szerepét a város közéletében, valamint Füstös János intézményvezetővel díjazták az „Év olvasóit". Idén a leghűségesebb olvasóink nyerték el a címet. Bánki József, Báránkó Ferencné, Cserti Irén, Nagy Ferencné és Olvasó György 1958 óta könyvtártag és jelenleg is aktív könyvtárlátogató. A díjátadót követően Violáné Bakonyi Ibolya beszélgetett Miklya Luzsányi Mónika írónővel, aki a népszerű és helytörténeti jelentőségű Az ecsedi boszorkány című könyvében Török Bálintné Pemfflinger Katalin és Török Kata életútját és szerelmét kíséri végig. A képeket Szabó Balázs készítette.

 
Trianon Csurgón

 
Országos Könyvtári Napok Csurgón

 
Könyvbemutató a Csurgó Városi Könyvtárban

 
Gerillahorgolás Csurgó Főterén

A Csurgó Városi Könyvtárban működő kézimunka klub tagjai is hozzájárultak a Csurgó Város Főterén a „sugárúti gesztenyesort” díszítő gerillahorgoláshoz, melyről a Somogyi Hírlap is tudosított. Atkári Lászlóné, Fekete Mária, Füstös Dezsőné, Gál Gyuláné, Hole Attiláné, Mezei Ferencné, Pálmai Istvánné, Sándor Nelli, Szabó Imréné és Tóth Árpádné.

 
Kézimunka Klub a Csurgó Városi Könyvtárban

Könyvtárunkban Kézimunka Klub alakult. Kéthetente péntekenként, tíz szorgos kezű hölgy horgol szebbnél szebb dolgokat, cserél mintákat és tölti együtt az idejét, tapasztalatot cserélve, beszélgetve. A klubtagok tervei közt szerepel a kötés és varrás alapjainak elsajátítása és technikáinak megosztása is.
A MEZ-Crafts Hungary Kft. támogatásával gyönyörű, színes fonal és horgolócérna adomány segíti az alkotást. A klubtagok munkái folyamatosan megtekinthetőek a Könyvtárban.
Legközelebb 2019. december 13-án pénteken 14 órai kezdettel találkozunk, ahol szívesen fogadjuk a csatlakozni vágyókat!

 
Mentálhigiénés tréning a könyvtárban

2019. november 11-én izgalmas programmal vártuk könyvtárunkba a Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium és a Kolping Nagyváthy János Szakgimnázium és Szakközépiskola 9. osztályos tanulóit. A mentálhigiénés tréning során a diákoknak lehetőségük nyílt végighallgatni Szabó Gábor „Életcél-kereső” előadását, amelyben a motiváció és a boldogság állt a középpontban. Ezután következett a különböző VR (virtuális valóság) játékok kipróbálása, mint például a Beat Saber és a Creed – Rise To Glory. A rendezvény alatt egészséges ételeket is kóstolhattak látogatóink.

 

 
Alkotó Olvasóink

Az adventi időszakban könyvtárunkban az Alkotó Olvasók Kiállítás keretében karácsonyi csipkecsodák kerültek a vitrinbe Fekete Mária, Füstös Dezsőné, Hole Attiláné Szabó Imréné és Vass Andrea munkáiból.

 

 
Trabarna a Csurgó Városi Könyvtárba

2019. november 26-án a EFOP-1.2.2-15-2016-00180  „Ifjúsági programok Egerágon" című projekt keretében az Egerág Kulturális Központ Egyesület és a Mosolygyár Egyesület szervezésében a Csurgó Városi Könyvtárban az Eötvös József Általános Iskola 8. osztályos diákjai Lórán Barnabás - Trabarna előadását hallgathatták végig. A Dumaszínházból ismert előadóművész egyórás műsora vidám hangulatot varázsolt könyvtárunkba.

 
«ElsőElőző123456KövetkezőUtolsó»

1. oldal / 6
Akadálymentes változat | Normál nézet
HONLAPUNK
a TÁMOP-3.2.4.-08/1-2009-0009 számú
"Somogyi Könyvtárak a képzett emberért"
című program keretében készült.
 
UMF_EU_logo
Városi Könyvtár  |  Csurgó (8840), Baksay Sándor u. 6.  |  Tel.: 06(82)471-074  |  info.csurgo @ gmail.com | Oldaltérkép
© 2010 Csurgó Városi Könyvtár