Good Pharmacy - Best Price

Hungarian (formal)English (United Kingdom)
  • Főoldal
  • Főoldal
  • Főoldal
  • Főoldal
  • Főoldal
Főoldal Hírek Országos Könyvtári Napok a Csurgó Városi Könyvtárban
Országos Könyvtári Napok a Csurgó Városi Könyvtárban

Kiállítással nyitotta meg a Csurgó Városi Könyvtár az Országos Könyvtári Napokat október 1-én, csatlakozva az ország 1800 településéhez. A csurgói programsorozat két jelentős eseményhez kapcsolódott: 2018 Magyarországon a "Családok Éve", Európában a "Kulturális Örökség Nemzetközi Éve".

A könyvtár eddig is számos családbarát szolgáltatással fordult a lakosság felé. Idén az „Év Olvasó Családja” elismeréssel jutalmazta az egy év alatt legtöbb könyvet kölcsönző családot. Az elismerést a Bakai család érdemelte ki.

Az „Alkotó Olvasók” kiállítást Sándor Tiborné Zsuzsa mutatta be, köszöntőjében hangsúlyozva a kézimunka fontosságát, értékét. A kiállítás alkotói: Fekete Mária, Hole Attiláné, Mezei Ferencné, Sándor Nelli, Szabó-Nagyné Szalai Katalin, Vassné Somogyi Ibolya, Vass Bernadett, a Napsugár Szociális Intézmény gondozottjai és dolgozói. A horgolt terítőket, babákat, a varrott díszeket valamint a levendulás termékeket két hétig csodálhatták meg a látogatók.

A Könyvtári Napok részeként szerdán a Kiskondás zenekar adott koncertet. A népzenei alapokra épülő program résztvevői a Hétszínvirág Óvodából, a Csurgói Városi Szociális Intézményből, valamint a Napsugár Szociális Intézményből érkeztek. A vidám, családias délelőttön - ismert zenés művek és játékok mellett - népi hangszereket mutattak be és szólaltattak meg a zenészek.

Csütörtökön az Eötvös József Általános Iskola 2. osztályosai vettek részt kreatív „Őszi Színek” könyvtári foglalkozáson, akik festéknyomat technikával, falevelekből alkottak színes képeket.

Október 5-én, pénteken Mészáros Ádám etnográfus, muzeológus tartott előadást a "Családfakutatás módszerei" címmel. Az előadó felvázolta a családfakutatás történetét, bemutatta a források sokszínűségét, beszélt a kutatások lehetőségeiről és nehézségeiről.

Szombaton - a rendezvénysorozat zárásaként - virtuális helytörténeti sétán vehettek részt az érdeklődők. Csurgó színes történelmét óránkét egy-egy régi fotóval és száz éves írások felidézésével mutatta be honlapján és facebook oldalán a könyvtár.

Az őszi könyvtári napok mindegyikén ingyenes beiratkozással, internet-használattal, könyvtári totóval, kvízzel, könyvajánlókkal várták olvasóikat a csurgói könyvtárosok.

 

 
Akadálymentes változat | Normál nézet
HONLAPUNK
a TÁMOP-3.2.4.-08/1-2009-0009 számú
"Somogyi Könyvtárak a képzett emberért"
című program keretében készült.
 
UMF_EU_logo
Városi Könyvtár  |  Csurgó (8840), Baksay Sándor u. 6.  |  Tel.: 06(82)471-074  |  info.csurgo @ gmail.com | Oldaltérkép
© 2010 Csurgó Városi Könyvtár