Szent Iván éjszakája a múzeumban

Mit rejtenek a múzeum a hétköznap nem látogatható részei? Megtudhatták, akik június 24-én hétfőn este a gyűjteményben jártak, és nem felejtették otthon a zseblámpájukat. :) Kincsekre és kiállításötletekre bukkantunk a raktárakban, megismerkedve a múzeumi munka menetével és a készülő tematikus raktárakkal is. A sötétségbe borult emeleten mécsesek és önkéntes fiatal segítők irányították útba a felfedezőket, akik a zseblámpás túra feladatlapjának kérdéseire keresték (és találták meg) a válaszokat a kiállításokon. Jutalmul vendégeink megismerkedhettek Együd Árpáddal (1921-1983), Somogy megyében és az 50-es években Csurgón is tevékenykedő néprajzkutatóval.

Nagy János jóvoltából az érdeklődők bepillantást nyerhettek a fafaragás szépségeibe. Este 8 órától a Csokonai Udvar közreműködésével Ilia Csaba és Molnár János borbemutatót tartott a múzeum pincéjében. Tekintettel az év legrövidebb éjszakájára, nem maradhatott el a tűzugrás, a kisebbek (és a nagyobbak) a színezés és papírhajtogatás mellett méhviasz gyertyát is készíthettek.

Csurgó Város Helytörténeti Gyűjteménye a Múzeumok Őszi Fesztiváljára is szeretettel vár minden érdeklődőt!

 
Akadálymentes változat | Normál nézet
HONLAPUNK
a TÁMOP-3.2.4.-08/1-2009-0009 számú
"Somogyi Könyvtárak a képzett emberért"
című program keretében készült.
 
UMF_EU_logo
Városi Könyvtár  |  Csurgó (8840), Baksay Sándor u. 6.  |  Tel.: 06(82)471-074  |  info.csurgo @ gmail.com | Oldaltérkép
© 2010 Csurgó Városi Könyvtár